Foto: Lisa Mattsson/Sveriges Radio.
Varberg

20-åring jagas efter väskryckning och rån

Polisen söker efter en man i 20- till 30-årsåldern som ska ha ryckt en väska från en kvinna samt gått in i en butik och rånat med hjälp av något form av tillhygge.

Vid fem över ett på onsdagseftermiddagen anmäldes en väskryckning i Varberg. Det var en kvinna som blev utsatt för en väskryckare. Det var i höjd med Sörsehallen en 20-årig man på moped som ryckte ifrån sig väskan från kvinnan och lämnade platsen.


En och en halv timme senare, vid tjugo i tre, kom samtal ifrån Ringvägen där en butik blivit utsatt för ett rån. Vid detta rånet hade en ensam gärningsman utsatt butiken för ett rån med ett okänt tillhygge. Det är oklart vad som tillgreps i samband rånet.

Gemensamt för båda dessa händelserna är det signalement på gärningsmannen som har kommit till polisens kännedom. Därför är alla iakttagelser kring dessa två händelserna av största intresse för polisen.


Det signalement som är aktuellt är:

Mansperson, 20-30 år, solglasögon, blont kort hår, snaggat men inte rakat, mörkgrå alt svart jacka med luva. Jackan ska vara i någon form av vindskyddsmaterial med tunna vita ränder som går lodrätt på jackan. Mannen är cirka 180 cm lång och normalt byggd.

Alla iakttagelser är av största vikt. Ring polisen på 11414 och lämna era upplysningar.


Nyheter P4 Halland
nyheter.halland@sverigesradio.se

 
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".