Anna och Andreas Karlsson har skrivit flera böcker om halländskt 1600-tal. Foto: Cecilia Rosén/Sveriges Radio
Sommarserien

Syskonparet som fastnade i 1600-talet

"Att gräva i historien ger lyckorus"
4:19 min

Anna och Andreas Karlsson kan beskrivas på flera sätt. De är syskon, ingenjörer och tycker om att åka motorcykel. Dessutom är de totalt insnöade på halländsk 1600-talshistoria.


Första avsnittet av åtta delar i P4 Hallands sommarserie "Passionen".– Det började som släktforskning och sen har det rullat på. Till hösten släpper vi förhoppningsvis vår femte bok, berättar Andreas Karlsson.

Anna och Andreas vill inte kalla sig själva för historieexperter, men klart står att de sitter inne på många, många historier om människorna som levde och verkade i Halland på 1600-talet. Flera av karaktärerna som förekommer i deras böcker har närmast blivit som gamla bekanta till Anna och Andreas.

– När man börjar gräva på djupet så lär man verkligen känns personerna. Det är det jag tycker är så spännande, säger Andreas.Häng med på en resa tillbaka till 1600-talets Halland tillsammans med historie-fantasterna Anna och Andreas Karlsson genom att lyssna på klippen ovan.


Cecilia Rosén
nyheter.halland@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".