Foto: Lars Pehrson/Scanpix.
Halmstad

Fallolycka i Kistinge utreds av polisen

"Vi har inte hittat någon indikation på att man inte följt regelverket."
1:36 min

Den 58-årige man som i lördags störtade 20 meter från en av Eon Elnäts kraftledningstolpar och dog ska obduceras. Detta har polisen i Halland begärt.

58-åringen jobbade med en yngre kollega uppe i masten och en tredje medarbetare fanns på marken under. Alla tre arbetar för ett bosniskt elföretag, som arbetat länge i Sverige. Företaget arbetade på uppdrag av det svenska företaget Linjemontage, Eon Elnäts entreprenör.
Den säkerhetssele mannen bar hindrade inte honom från att falla - och arbetsplatsolyckan rubriceras som vållande till annans död.

Fallet bevittnades av kollegan uppe i masten, som i polisförhör sagt att 58-åringen bara plötsligt föll utan att säga eller ropa något. Kollegan på marken såg inget, men hörde dunsen.

– Det är djupt beklagligt och jag kan inte med ord beskriva hur tragiskt detta är. Våra tankar går till mannens familj och anhöriga. Vi lägger nu all kraft på att stödja de drabbade och de som var med om händelsen, säger Per-Olof Lindholm, vd Eon Elnät.


Vill du höra mer så lyssna på inslaget ovan!


Lars Salomonsson

lars.salomonsson@sverigesradio.se

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".