Foto: Pontus Lundahl/Scanpix
Halland

Risk för trafikkaos om strejken bryter ut

"Får konsekvenser för midsommarfirarna"
4:49 min

Om det blir strejk i pendeltågstrafiken så kommer det att ställa till det rejält för midsommarfirare som tänkt åka runt i Halland.

Det är stor risk för att det blir strejk som drabbar pendeltåg och regionala tåg. Just nu för Seko och arbetsgivarparten Almega intensiva förhandlingar via medlarna. Blir det strejk stannar Öresundstågen på sträckan Malmö-Helsingborg-Göteborg natten till torsdag.

I Göteborgsregionen är det stopp för SJ:s pendeltågstrafik till och från Kungsbacka. Några ersättningsbussar kommer då inte att sättas in eftersom det är att betrakta som strejkbrott. Däremot är den regionala busstrafiken är i gång i Halland veckan ut.
Följande sträckor kommer inte beröras av en eventuell strejk: Göteborg- Borås, Borås- Varberg, Töreboda- Nässjö och Kinnekulletåget.
Bruno Andersson, vd för Hallandstrafiken säger att det kommer medföra trafikproblem och berättar om hur det kan se ut på måndag.


Nyheter P4 Halland
nyheter.halland@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".