Fastigheterna på bilden har inget med artikeln att göra. Foto: Sara Hector/Sveriges Radio
Varberg

Hyreshöjningar i Varberg

"Det är ju ganska många fastigheter kvar"
1:10 min

Hyreshöjningarna i privatägda fastigheter i Varberg blir mellan 0 och 6 procent. Det står klart när Hyresnämnden meddelat sitt beslut för de första fyra fastigheterna som prövats.

Fastighetsägarna kommer att överklaga beslutet till hovrätten. Lars Stjernfelt, som är affärschef på fastighetsägarna säger att man är nöjd i de fall man fick igenom en höjning, men inte i de fall där hyran enligt nämnden ska ligga still.

Hyresnämndens beslut innebär också att hyreshöjningarna kommer att gälla retroaktivt från den 1 april.

När parterna inte kunde komma överens i ferbuari valde Fastighetsägarna att låta Hyresnämnden besluta vilken hyra som ska gälla i Varberg. Hyresgästföreningens slutbud var på ungefär 1,5 procent medan Fastighetsägarna begärde betydligt högre höjningar.

Hyresnämndens beslut omfattar 13 lägenheter i fyra fastigheter. I sex lägenheter i två av fastigheterna ska hyrorna enligt beslutet ligga still.

Både Hyresgästföreningen och Fastighetsägarna tänker överklaga Hyresnämndens beslut om en höjning av hyrorna mellan 0 och sex procent.I det andra klipper hörs Pedram Kouchakpour från Hyresgästföreningen.

  Uppdateras löpande under dagen!


Nyheter P4 Halland
nyheter.halland@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".