Alexander Qvarnström kör mopedtaxi. Foto: Sveriges Radio
Varberg

Jobbnobben gav affärsidé

"Vissa skrattar"
2:04 min

Den stora konkurrensen om sommarjobb har skapat Varbergs kanske ovanligaste taxiservice. När 15-åriga Alexander Qvarnström fick nej på alla sina jobbansökningar gjorde han om sin mopedbil och startade eget istället.

Den lilla röda mopedbilen hade Alexander Qvarnström fått av sin morfar nu kom den väl till pass. I 45 kilometer i timmen kan han transportera en passagerare i taget, och de flesta hittar han i stan.

 –  Jag kör en första runda för att visa upp mig. Sedan ställer jag mig vid folktäta ställen som restauranger eller nattklubbar, säger Alexander Qvarnström.

Kunderna är ofta personer som dricker alkhol och inte kan köra själva eller pensionärer. Reaktionerna på den något udda taxin är blandade, säger Alexander Qvarnström

 – Vissa tycker att det är kul, vissa tycker att det ser konstigt ut, vissa skrattar. Det är skit samma. Man tjänar pengar.

Nyheter P4 Halland
nyheter.halland@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".