Falkenberg

Årets sommarkul kan bli det sista

" Det kanske är den sista sommarverksamheten"
1:33 min

Årets Sommarkul för barn och ungdomar kan blir det sista på Sloalyckan och Falkagård i Falkenberg.

Det är Grannskapsarbetet som har ansvaret och ordnar olika aktiviteter för de unga året om. Nu har kommunen beslutat att lägga ner verksamheten för att spara pengar. Karolina Stålberg  har jobbat vid Grannskapsarbetet med såväl barn och vuxna och är besviken över beslutet som kan innebära att  årets sommarkul kan vara det sista.

– Det är lätt att bli nostalgisk när man står här och ser barnen har kul. Man frågar sig om det är sista gången som vi har sommarverksamhet eller om kommer den att drivas vidare på något sätt.

Sedan 2004 har Grannskapsarbetet funnits i Falkenbergs bostadsområden Sloalyckan och Falkagård. Men i maj detta året kom beslutet att lägga ner verksamheten. Det innebär att alla aktiviteter som ordnas på loven året runt för barn och ungdomarna kan läggas ner. Årets sommarverksamhet kan alltså vara det sista. Istället väntas fastighetsbolaget FABO ta över hela ansvaret för grannskapsarbetet.

– Det kommer inte att vara någon verksamhet ute i bostadsområdena som det är idag. Risken är att verksamheten tas bort helt, säger  Karolina Stålberg.

Per Johansson är ordförande för Kultur och fritidsnämnden delar inte Karolinas oro utan ser positivt på den förändring som man gör i Sloalyckan och Falkagård.

– Våra fritidsledare kommer att finnas kvar. Samarbetet mellan FABO och kommunens fritidsgårdsverksamhet kommer att var kvar, säger han.


Muhamed Ferhatovic

muhamed.ferhatovic@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".