Helle Andersen äger campingen i Knäred. Foto: Muhamed Ferhatovic/ Sveriges Radio
Knäred

Campingägaren: "Holländare och tyskar stack härifrån"

"Holländarna och Tyskarna stack"
1:39 min

I måndags nekades Mikael Johansson och hans son Alexander att bo på campingen i Knäred. Anledningen ska ha varit för att de är romer. De har nu polisanmält campingplatsen.

 Helle Andersen, ägaren till Flammabadets camping förklarar att hon haft problem med romer tidigare och att hon därför ville prata med honom innan han parkerade på campingen.

Mikael Johansson hade betalat i förskott till campingen och dagen han kom dit ombads han av personalen att vänta ute vid parkeringen tills ägaren Helle Andersen skulle komma från Danmark. Hon ville prata med honom för att ta reda på om han var rom eller inte.

Detta för att hon förra året fått besök av ett flertal familjer som enligt henne varit av etniskt romskt ursprung och som inte höll rent på campingen. Och den erfarenheten är anledningen till att hon var osäker kring om Mikael Johansson kom ensam eller om flera andra människor med etniskt romskt ursprung också skulle ansluta sig

- Jag har aldrig haft så mycket sopor omkring här som då. Mina gäster vill ju att alla ska få vara tillsammans men förra året var det verkligen för stökigt och ingen ville vara här. Holländare och Tyskar stack härifrån. Jag sa till Mikael, när ni blir för många så håller sig andra borta, säger Helle Andersen, ägare till campingplatsen.


Muhamed Ferhatovic
muhamed.ferhatovic@sverigesradio.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".