1 av 2
Martin testar olika konstformer till spelet. Foto: Muhamed Ferhatovic
2 av 2
Martin framför skärmen där han kodar sitt framtida mästerverk. Foto: Muhamed Ferhatovic
Haverdal

Martin uppfyller sin speldröm

1:34 min

Martin Johansson Jedhagen från Haverdal har sedan gymnasiet förberett sig på ett viktigt mål i livet, att utveckla ett eget spel. Och Nu har han påbörjat sitt projekt som väntas ta två år att slutföra.

- Det är ett så kallat point and click adventure-spel. Man använder musen för själva kontrollen.

Martin Johansson Jedhagen är idag 24 år gammal och har sedan gymnasiet strävat efter sitt livs mål, att utveckla ett eget spel och Nu när han har studerat färdigt kring spelutveckling och konst väljer han att äntligen påbörja det han själv kallar för en dröm som kommer i uppfyllelse.

- Jag ville riktigt utmana mig själv med olika konstformer som jag studerat i flera år och nu har jag kombinerat allt som jag älskar att göra, berättar Martin.


 

Om Martin

Martin Johansson Jedhagen är 24 år och bor i Haverdal. Efter tre års studier på det nu nedlagnda John Bauergymnasiet studerade han olika konstformer. Han har i samband med intervjun velat vara tydlig med att han sedan längre tid tillbaka är sjukskriven och att konsten och spelskapandet endast ses som en form av terapi och inget som han direkt jobbar med. Han vill med spelet kunna må bättre och känna sig redo att ta nya tag senare i livet. Detta har han velat vara tydlig med och detta står med hans önskan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista