1 av 2
Busshållplatsen vid Österskans där en 17-årig flicka blev utsatt för ett våldtäktsförsök av flera män. Foto: Johan Sundström /Sveriges Radio
2 av 2
Inger Ohlsson, Chef för barn-och sexualbrottsroteln hos polisen i Halland, ute på plats vid den ena brottsplatsen vid Nissan. Foto: Johan Sundström /Sveriges Radio
Halmstad

Två flickor utsatta för våldtäktsförsök

1:39 min

Två flickor har utsatts för våldtäktsförsök i Halmstad under det senaste dygnet. Båda händelserna inträffade på offentliga platser. Nu har signalement inkommit på en av männen.

Tidigt i morse var det en 17-årig flicka utsattes för ett övergrepp av flera män, enligt polisen.
Flickan skulle ta en buss på Österskans i Halmstad där tre män som drog med henne till en park hundra meter bort.Väl där höll en av männen fast henne medan de andra två tafsade på henne innan hon lyckades slita sig loss.
Det finns vittnen till händelsen och polisen tror att det finns fler personer som har sett vad som skett.Enligt polisen är flickan chockad men inte fysiskt skadad.

Och i går eftermiddag utsattes en annan flicka för ett försök till våldtäkt - detta på gångstigen som löper utmed Nissan mellan Laxön och Frennarp.
En man försökte dra med sig flickan in i buskarna. Han avbröt våldtäktsförsöket när flickan började skrika.

Mannen beskrivs av vittnen satt och mullig. Mellan 30-35 år gammal och ca 1.70-1.75 cm lång. Han har skäggstubb och cendréfärgat hår och bar igår mörka byxor ihop med en neonfärgad gröngul huvtröja. Under huvtröjan så tros han enligt vittnen ha haft en grå eller beige t-shirt. Polisen hittade tidigare idag den gröngula huvtröjan vid Furuvägen.

Polisen är mycket intresserad av att komma i kontakt med vittnen som kan ge information till de båda våldtäktsförsöken.

Inger Ohlsson är Chef för barn- och sexualbrottsroteln hos polisen i Halland. Hon är på plats på brottplatsen för våldtäktsförsöket vid Nissan och berättar vad polisen vet än så länge om de båda fallen.


Johan Sundström
johan.sundstrom@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista