1 av 2
Mutaz Barshim hoppade 2.25 på Påskbergsvallen. Foto: Magnus Hagström/Sveriges Radio.
2 av 2
Wilma Hultin, Laholms IF, sprang sista etappen i stafetten. Foto: Magnus Hagström/Sveriges Radio.
VARBERG

Världstvåan hoppade högt i Varberg

"Jag måste ta alla chanser"
1:40 min

Det blev något av höjdhoppets dag när de årliga Getabocksspelen i friidrott inleddes i Varberg på lördagen. I fokus stod de båda bröderna Mutaz och Muamer Barshim från Qatar.

Lillebror Muamer lyckades inte riktigt nå upp till vad som krävdes för att kvala in till VM. Den äldre brodern Mutaz, som tidigare hoppat 2,40 meter, nådde bara upp till 2,25. Det är ändå något av det högsta som hoppats i Varberg, och Mutaz var för övrigt redan klar för VM.

– Det handlade inte om att hoppa högt. VM är om en vecka så jag måste ta alla chanser att träna extra, sade Mutaz Barshim efteråt.

Världstvåan Mutaz Barsim tog helt enkelt chansen till ett sista träningstillfälle inför VM, när lillebror Muamer ändå skulle till Varberg för att försöka kvala in till VM han också.

Enligt arrangören Varbergs GIF Friidrott är det högst troligt att Mutaz Barsims 2,25 meter är det högsta som någon hoppat på Påskbergsvallen i Varberg.

Men ungdomstävlingen Getabocksspelen består inte bara av höjdhopp. Wilma Hultin från Laholms IF sprang sista 100-metersetappen i ett stafettlopp.

– Jag tror att det ska gå ganska bra, sade hon strax före loppet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".