Robert Lundahl, Varbergs Mountainbikeklubb, pustade ut en stund innan färden gick vidare mot Göteborg. Foto: Magnus Hagström/Sveriges Radio.
HALLAND

De cyklar för barn med cancer

1:31 min

Cykelloppet Ride of hope, som körs till förmån för barn med cancer, passerade Halland på söndagen.

– Jag har själv en dotter som har en ovanlig sjukdom, så det är för en bra sak, säger Robert Lundahl från Varbergs Mountainbikeklubb.

– Jag har små barn och bekanta som har barn som fått cancer, så det var naturligt att hänga på eftersom jag cyklar annars också, säger Richard Grönevall från CK Bure i Halmstad.

Ride of hope passerar förbi de sex svenska orter där det finns avancerad cancervård för barn. Loppet genomförs till förmån för Barncancerfonden. Fonden får sina intäkter bland annat via deltagaravgifter.

Ride of hope har två delar: 125 mil från Lund till Stockholm, och cirka 100 mil från Umeå till Stockholm. Söndagens etapp i den sydsvenska delen går från Halmstad till Göteborg. De båda etapperna möts i Stockholm den 11 augusti.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista