HALMSTAD

Kan bilden leda till misstänkt våldtäktsman?

1:06 min

Polisen tar nu till det ovanliga greppet att gå ut med en bild på en luvtröja som kopplas till den person som misstänks för två våldtäktsförsök i Halmstad.

Det var i onsdags som en tolvårig flicka blev överfallen på ett motionsspår i Halmstad.

Signalementet stämmer med den person som senare samma dag överföll en kvinna i Järnvägsparken i Halmstad, även om gärningsmannen vid det tillfället i stället bar en mörk luvtröja.

– Det är en neonfärgad luvtröja som vi misstänker att gärningsmannen haft i samband med överfallet mot en tolvårig flicka i onsdags, säger Hallandspolisens kommunikationschef Lars Grimbeck.

Enligt vittnen som sett mannen både före och efter överfallet hade han en neonfärgad luvtröja. Senare samma dag hittades en sådan tröja i en återvinningscontainer. Vittnen såg också att någon stoppade i tröjan.

Vad hoppas ni få ut av att gå ut med bilden?

– Vi hoppas att fler kan ha sett den misstänkte i tröjan och hör av sig till polisen med iakttagelser.

Finns det några andra intressanta uppgifter eller spår som för er närmare att gripa någon misstänkt?

– Vi har fått in vittnesuppgifter. Vi har knackat dörr under lördagen och tidigare under veckan. Men vi behöver fler tips och uppgifter från människor som kan ha sett honom både före och efter de båda överfallen, säger Lars Grimbeck.

Magnus Hagström
magnus.hagstrom@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista