1 av 2
Ebba Lönn och Olivia Svensson drömmer båda om att skriva en bok. Foto: Jennie Persson/Sveriges Radio.
2 av 2
Författaren Jessica Schiefauer är skrivarledare under hela veckan på Katrinebergs folkhögskola. Foto: Jennie Persson/Sveriges Radio.
Falkenberg

Författardrömmar på skrivarläger

"Jag älskar att skriva"
1:38 min

Just nu pågår skrivarlägret "Skrivkramp" på Katrinebergs folkhögskola utanför Falkenberg. 18 unga mellan 14 och 20 år ska i veckan bli bättre skribenter med hjälp av ungdomsförfattaren och Augustprisvinnaren Jessica Schiefauer.

För sjätte året i rad anordas skrivarlägret på Katrinebergs folkhögskola. Unga från hela länet har samlats för att bli bättre på sitt skrivande.

– Jag vill utveckla mitt skrivande och göra något mer spontant och jag älskar att skriva så jag tyckte det passade mig jättebra. Jag vill gärna lära mig att skriva lite längre texter, säger 14-åriga Olivia Svensson från Halmstad.

Under hela veckan finns ungdomsförfattaren och Augustprisvinnaren Jessica Schiefauer på plats som skrivarledare, för att ge stöd och tips på hur man blir en bättre skribent.

Jennie Persson
jennie.persson@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".