Luvtröjan som kopplas till våldtäktsförsök i Halmstad. Foto: Polisen.
Halmstad

Man gripen för våldtäktsförsök

0:53 min

Polisen har gripit en man som är misstänkt för våldtäktförsöket mot en 12-årig flicka vid Furet i Halmstad. Gripandet gick enligt polisen lugnt till.

– Han blev hämtad av två poliser och han följde med, så det var inga dramatiska saker, säger Inger Olsson, chef vid Hallandspolisens rotel för våld och sexualbrott.

Flickan överfölls när hon joggade längs med Nissan i förra veckan. Gärningsmannen gav sig iväg sedan flickan skrikit.

Polisen har tidigare kopplat samman övergreppet vid Nissan i onsdags och det vid stationsparken i torsdags med samma gärningsman, men misstankarna handlar just nu bara om det ena överfallet. Mannen nekar till anklagelserna.

– Vi kan inte utesluta att det är samma gärningsmannen, men i nuläget är han bara misstänkt för försök till våldtäkt vid motionsspåret vid Frennarp, säger Inger Olsson.

Under de senaste dagarna har polisen fått en en ström med tips efter att ha lämnat ut en bild på den tröja som mannen tros ha haft på sig.

– Det är ett gediget arbete som vi håller på med och det är många som vill lösa det här.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista