Varberg

Upprepade våldtäkter mot närstående kvinna

1:32 min

En 39-årig man i Varberg häktades idag på sannolika skäl misstänkt för sju våldtäkter. Mannen har förgripit sig på en kvinna som han känner väl enligt åklagaren.

Övergreppen ska ha inträffat mellan slutet av april och början av augusti i år. Och kvinnan, som mannen har förgripit sig på, är närstående till honom.

– Jag vill inte gå in på det mer exakt, men de känner varandra väl, säger Ingela Svensson.

Han är misstänkt på sannolika skäl, hur kommer det sig?
– Utredningen har kommit såpass långt att jag bedömer att det är sannolika skäl för brottsmisstanken. Framförallt är det naturligtvis målsägarens detaljerade uppgifter om vad som har hänt och de uppgifterna stöds av andra omständigheter.

Hur allvarligt ser ni på det här?
– Enligt normalgraden så är lägsta påföljden två år för en våldtäkt. Nu är det sju stycken som han är misstänkt för, så då kan man räkna ut själv att det är väldigt allvarligt.

Mannen är också tidigare dömd för samma brott. Han dömdes 2009 just för våldtäkt mot en annan närstående kvinna

– Det här är återfall i väldigt allvarlig brottslighet som är oerhört kränkande för den som är utsatt för det, säger Ingela Svensson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista