Ulrika Glingborn, fritidsassistent i Kungsbacka kommun. Foto: Jennie Persson/Sveriges Radio.
Kungsbacka

Unga byter erfarenheter på HBTQ-läger

1:41 min

Nu satsar HBTQ-verksamheten i Kungsbacka på utbyte med unga i andra delar landet. I helgen anordnas nämligen ett HBTQ-läger i Linköping, som Neutronen - en verksamhet för bland andra homo - och bisexuella ungdomar i Kungsbacka - kommer att delta i.

– Det är en fantastisk möjlighet för unga att träffa andra, dela erfarenheter och stärka sig själva i sin självkänsla, säger fritidsassistenten Ulrika Glingborn som kommer åka med på lägret.

Till lägret, som pågår i tre dagar, kommer HBTQ-verksamheter från Kungsbacka, Angered och Linköping att delta. Lägret riktar sig till unga homosexuella, bisexuella, transsexuella och queerpersoner.

Trots att intresset från unga i Kungsbacka inte har varit enormt stort - hittills har fem personer anmält sig - så tycker Ulrika Glingborn att det är ett steg på vägen.

– Jag är nöjd med att vi faktiskt har nått ut till fem personer som vill åka med och som vågar åka med. Förra året så hade vi läger som förslag, men fick alldeles för få anmälningar så vi kunde inte genomföra det. I år har vi kunnat genomföra det och nästa år vet man inte. Det kanske blir ännu större - förhoppningsvis, säger fritidsassistenten Ulrika Glingborn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista