Göran Edberg tror inte att Hylte kommun kommer att gå om Halmstad i arbetslöshet. Foto: Johan Sundström / Sveriges Radio
Halland

Halland har lägst arbetslöshet i landet

1:41 min

Juli månad visade sig vara en bra månad för arbetsmarknaden i länet. Halland delar förstaplatsen med Uppsala län om lägst arbetslöshet i landet.

Trots de fina siffrorna gav invånarna i Hyltebruk gav inga stora förhoppningar om arbetsmarknaden när vi besökte orten.

– Det är nog inte så uppåt. Bruket går ju inte så bra, säger Lars Andersson.

Men Göran Edberg som är chef på arbetsförmedlingen tror inte att Hylte kommer att gå om Halmstad när det gäller arbestlöshet, trots att många får gå från sina jobb på Stora Enso i Hyltebruk under året.

– Vi kommer att få en liten puckel här framöver, men långsiktigt tror jag att arbetslösheten kommer att fortsätta att vara låg, säger säger Göran Edberg.

Sammanlagt ligger hela länet på förstaplats för minst arbetslöshet i Sverige under dom senaste siffrorna för juli månad. Men, sommaren innebär också sommarjobb, och förra året ökade arbetslösheten igen under hösten efter att ha varit lägre under sommaren.

Johan Sundström
johan.sundstrom@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista