Arkivbild.Foto: Jonatan Qvist/Sveriges Radio

Svårt för många att höra gudstjänster

"Viktigt att alla kan höra gudstjänsterna"
1:25 min

Karl-Gunnar Svensson vill ha inskrivet i kyrkoordningen att i varje pastorat ska det finnas minst en i personalen, som är utbildad för att klara avancerade inställningar för ljundanläggningar och högtalarsystem.

Det är svårt att höra i kyrkan, eftersom det inte alltid finns en ljudanläggning eller så är den inte rätt inställd med dålig ljudkvalitet som följd. Det här drabbar framför allt människor med nedsatt hörsel.

Karl-Gunnar Svensson, präst och kyrkopolitiker i Träslövsläge, vill nu råda bot på och har därför skrivit en motion till kyrkomötet i september att alla pastorat måste ha personal som är utbildade för at sköta ljudanläggningarna

– Det här handlar om dem som hör dåligt, och det är ju ganska många som gör det som går i svenska kyrkan. Då är det viktigt att man har teknik som gör att alla kan höra så bra som möjligt, säger Karl-Gunnar Svensson.

Karl-Gunnar Svensson vill ha inskrivet i kyrkoordningen att i varje pastorat ska finnas minst en i personalen, som är utbildad för att klara avancerade inställningar för ljundanläggningar och högtalarsystem.

Lars Salomonsson
lars.salomonsson@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".