Conny Almsenius, ordförande i Varbergs Bois. Foto: Jennie Persson/Sveriges Radio.
Fotboll

Bois uppmanar supportrar om ekonomiskt stöd

1:38 min

Den 31 augusti ska Varbergs Bois kunna visa upp en balanserad budget om de ska få fortsatt elitlicens. Nu har klubben skrivit ett inlägg på hemsidan där man uppmanar supportrarna om ekonomiskt stöd.

– Jag skrev det för att vi är mitt inne i en kampanj och jag ville spetsa till det så att alla får reda på vad det är vi håller på med. Det är en kampanj för att på något sätt göra det bästa vi kan utav en situation som vi ställs inför, nämligen att vi har förbundet här den 31 augusti, säger Conny Almsenius.

Den sista augusti måste Varbergs Bois kunna visa upp en såpass stabil ekonomi för Svenska Fotbollförbundet så att klubben kan få en fortsatt elitlicens. Bara några veckor innan, går klubbens ordförande ut med en uppmaning till supportrar att köpa stödbevis och att gå och titta på U21-landskampen mellan Norge och Sverige, där entréavgiften och det som säljs under matchen går till Varbergs Bois.

Klubben har i dag ett underskott på mellan 200 000 och 300 000 kronor och även om det är första gången man går ut med den här typen av uppmaning till supportrarna så menar Conny Almsenius att stödet är viktigt.

Jennie Persson
jennie.persson@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista