Christer Kilersjö , vd Eksta Bostad AB. Foto: Magnus Hagström/Sveriges Radio.
Kungsbacka

Bostadsförmedlingen missar lägenheter till sökande

1:11 min

Trots att flera tusen personer står i bostadskö i Kungsbacka så har det kommunala bostadsbolaget Eksta inte hittat tillräckligt många hyresgäster till sitt nya område i Kolla Parkstad.

Det har inte fungerat att gå via kommunens bostadskö och nu tvingas bolaget ta det ovanliga greppet att gå ut och annonsera på Blocket och Boplats Göteborg.

– Vi får inte tillräckligt med förslag på hyresgäster från kommunens bostadskö. Och det är förvånande att de som står i kön uppmärksammar lägenheterna på annat sätt, tex genom Blocket, säger Christer Kilersjö, vd för Eksta Bostads AB.

När Kolla Parkstad är färdigbyggt kommer Eksta ha 80 lägenheter i området. Men just nu handlar det om 62 lägenheter som ska hyras ut i en första etapp. Och risken är att köande bostadssökande missar någon av de här lägenheterna eftersom de inte får något erbjudande om dem.

– Det visar ju att man kan stå i kön och om man inte är aktiv så kan man missa en lägenhet, säger Christer Kilersjö.


Magnus Hagström
magnus.hagstrom@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista