Arkivbild.Christer Bartholdsson, närpolischef i Kungsbacka. Foto: Samira Othman/Sveriges Radio
Kungbacka

Flera bränder tros vara anlagda

1:39 min

Polisen utreder nu flera bränder som inträffat i centrala Kungsbacka den senaste tiden och som misstänks vara anlagda. Polisens tekniska undersökningar har stärkt misstankarna om att fem bränder är anlagda, eftersom man har uteslutit att det finns någon naturlig brandorsak.

De fem bränder som polisen nu utreder är två båtbränder i Kungsbackaån den 26 respektive 27 juli, branden i ett hus på Kyrkogatan då tidningen Norra Hallands lokaler förstördes den 7 augusti och två fall av bilbränder den 11 augusti på Nygatan och 13 augusti på Västergatan.

Närpolischefen i Kungsbacka Christer Bartholdsson säger att det de kommit fram till är att det har brunnit både under en kort tidsperiod och geografiskt sett väldigt nära varandra. Dessutom har de tekniska undersökningarna visat att det inte finns någon naturlig brandorsak.

Branden på Kyrkogatan troddes från början bero på ett elfel, men den tekniska undersökningen som gjordes efteråt har gjort att polisen nu tror att även den branden var anlagd.

– Vi arbetar nu i ett intensivt utredningsläge med att försöka lösa dessa bränder som vi misstänker är anlagda i centrala Kungsbacka. Vi ökar samtidigt den polisiära närvaron i centrala Kungsbacka och hoppas också få tips från allmänheten om iakttagelser som kan ha samband med bränderna, säger närpolischef Christer Bartholdsson.

Det finns ännu ingen misstänkt för bränderna.


Nyheter P4 Halland
nyheter.halland@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista