1 av 4
Kalle Eriksson och Isak Lindkvist, som börjar sexan på nya Söndrumsskolan. Foto: Sara Hector/Sveriges Radio
2 av 4
Innergården på nya Söndrumsskolan på invigningsdagen. Foto: Sara Hector/Sveriges Radio
3 av 4
Invigningsceremoni för nya Söndrumsskolan. Foto: Sara Hector/Sveriges Radio
4 av 4
Halmstad

Nya Söndrumsskolan äntligen invigd

1:38 min

Idag invigdes den nya Söndrumsskolan, som tagit lång tid att bli färdig. Byggandet drog ut på tiden när upphandling av vem som skulle bygga överklagades. En del elever har spenderat tre år i baracker.

"Äntligen" var ett ord som återkom under tal och samtal när söndrumsskolan invigdes idag. Byggandet drog ut på tiden när upphandlingen om vem som skulle bygga skolan överklagades flera gånger. Erik Lidbeck har gått från sexan till åttan i trånga baracker.

– Det är större här och mycket livligare. I barackerna gick man från klassrum till klassrum och träffade inte så många. Här kan man prata med de man går förbi och ha det mer socialt.


Idrottsläraren Håkan Påhlsson har arbetat på skolan, tidigare Hallägraskolan, i tretton år och är glad över att få komma till nya fräscha lokaler, med mycket utrymme och utan mögel och fuktproblem som fanns på den gamla skolan:

– Det går inte att beskriva i ord. Vi har varit med om en lång resa med dålig inomhusmiljö, trångt och nu får vi det här istället. Detta var den roligaste skolstarten jag varit med om på väldigt länge. När man nu fyller lokalerna med elever är det fulländat.

Sara Hector
sara.hector@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista