5:2 dieten tillåter hamburgare fem dagar i veckan. Om man vill. Foto: Arkiv
P4 Morgon

5:2-dieten kan vara halländskt påfund

1:24 min

Många har börjat med den så kallade 5:2-dieten nu efter sommaren. P4 Morgon undrar hur det hela fungerar och framförallt om det fungerar.

Kim Petersson förklarade, på P4 Hallands facebooksida, hur det hela går till.
– 5:2 innebär att man fastar två dagar i veckan och äter som vanligt 5 dagar i veckan. De båda fastedagarna behöver inte ligga efter varandra, man behöver bara komma ihåg att fasta två dagar i veckan.
– Har själv inte provat. Kanske när jag gjorde lumpen dock för 12 år sen, fast det var mer ofrivilligt ute i fält, berättar Kim.

Och kanske kan det vara så att 5:2-dieten kommer från Halland. Kristina meddelar nämligen på P4 Hallands hemsida att hon kört den för längesedan.
– Kom på det själv trodde jag. Jag gick ner i vikt givetvis och mådde bara bra. Nu har metoden fått ett namn också.

Niklas Lindberg hörde också av sig.
– Jag gör den. Och den funkar. Gått ner 4 kilo under tre veckor. Igår fastade jag och åt ett knäckebröd med keso på morgonen och sallad med tonfisk på kvällen. Nu ska jag gå upp och äta en stor och god frukost för jag är galet hungrig. Men det är värt det.

Tomas från Sjönevad ringde och berättade om sin variant – 3:7-dieten. Klicka på ljudknappen ovan för att höra mer om den.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista