1 av 2
På lördag ska livräddaren Sarah Elbert från Halmstad försöka knipa SM-guldet i havslivräddning. Foto: Therese Wahlgren/Sveriges Radio.
2 av 2
När säsongen är över för livräddarna avslutar de med SM i havslivräddning. Foto: Therese Wahlgren/Sveriges Radio.
Tylösand

Sveriges bästa livräddare ska utses

6:10 min

I morgon möts Sveriges livräddare i en kamp om vem som egentligen är bäst på sitt jobb. Det är dags för SM i havslivräddning.

– Det kommer vara fullt med livräddare som ska visa hur bra de är på olika livräddarmoment, säger Peter Karlborg, ordförande för livräddarna i Tylösand som är värdar för tävlingarna.

En som ska vara med och tävla är Sarah Elbert, 24 år från Halmstad. Hon utbildade sig till havslivräddare förra året, och har tillbringat sommaren i Ängelholm där hon sett till att badande skåningar och turister har kunnat känna sig trygga på stranden. Nu ska hon visa vad hon kan på SM.

– Vi har ju tränat under hela sommaren, så nu gäller det att visa vad vi kan, säger Sarah.

Livräddarna tävlar i olika fysiska moment i havet och på stranden. Bland annat ska de tävlande springa olika race i sanden.

– Det är en rolig publiksport, så kom ner och kolla vetja! säger Sarah.

Therese Wahlgren
therese.wahlgren@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista