1 av 2
Lise-Lotte Bensköld Olsson (S) Foto: Sara Hector/Sveriges Radio
2 av 2
Halland

Bensköld-Olsson: Bristerna är oacceptabla

Det är den borgerliga regeringens beslut att avveckla apoteksmonopolet som är orsaken till oredan med leveranserna av doserade mediciner till de äldre, tycker Socialdemokraternas ledande politiker i Region Halland.

– Vi har från socialdemokratiskt håll hela tiden varit kritiska till den avregleringen av apoteksmarknaden, och jag skulle vilja påstå att det vi ser i Halland i dag är ett resultat av den avregleringen, säger Liselott Bensköld-Olsson som är Socialdemokraternas ledande politiker i Region Halland.


Övergången till Apotekstjänst, hur tycker du att den har gått?

– Med facit i hand har ju inte övergången fungerat så som den borde ha gjort. För oss är det jätteviktigt att kunna få sin medicin i rätt tid, att det är rätt dos och att alla läkemedel är med.


Häromdagen anmälde hemvården
i Halmstad ett fall till inspektionen för för vård och omsorg efter det att en patienten misstänks ha fått en stroke då hon inte fått den medicin som hon skulle ha.

– De brister som vi har kunnat se, framför allt i början av sommaren, tycker vi är oacceptabla. Men som vi har fått redovisat har man jobbat väldigt mycket för att komma till rätta med det här, säger Bensköld-Olsson.


Puls i P4 Halland
puls.halland@sverigesradio.se

Karin Ingströmer
karin.ingstromer@sverigesradio.se
 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista