1 av 2
Lisette Bergman och Martina Marku arrangerar Violfestivalen, som började på Violagatan och nu är en gårdsfest. Foto: Sara Hector/Sveriges Radio
2 av 2
Barnen på festivalen lär sig spela samba. Foto: Sara Hector/Sveriges Radio
Laholm

Festival på innergård i Laholm

1:36 min

Den tredje Violfestivalen ägde rum i Laholm igår, med komikern Özz Nujen som dragplåster. Arrangörerna och fritidsledarna Lisette Bergman och Martina Marku var nöjda med årets upplaga.

Festivalen började på Violgatan för tre år sedan och har nu blivit en gårdsfest, i år större än tidigare.

– Den är ett led i vårt jobb med integration. Vi har mycket invandrarungdomar på den fritidsgården som jag och Martina jobbar på och vi ville göra något roligt för dem och området, säger Lisette Bergman, fritidsledare.


Festivalen bjöd igår
på fler punkter än tidigare. Det var musik, stand-up, bollywooddans, arabisk sång och många glada besökare. Martina Marku och Lisette Bergman, som arrangerar, var mycket glada och överraskade över alla de sponsorspengar de lyckats få ihop, som till största del gick till det stora dragplåstret, komikern Özz Nujen. En dröm som blev sann, berättar Lisette Bergman:

– Det känns givetvis fantastiskt kul, hans budskap om att alla är lika, men ändå olika, är ju mycket det som vi jobbar med på festivalen.

Varför är det viktigt att något roligt händer i det här området?

– Det är viktigt överlag att det händer roliga saker i stan. Men i det här området händer det inte så mycket annars, så det är kul att laholmarna får komma hit, säger Martina Marku.

Sara Hector
sara.hector@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista