Ulric Björck, rektor på Campus Varberg. Foto: Jennie Person/Sveriges Radio.
Varberg

Fullt på Campus Varberg

1:39 min

I höst kommer bänkarna på Campus Varberg att vara fyllda till bredden, för aldrig förr har så många studenter antagits till högskolan när terminen drar igång.

– Det är lite speciellt här i år, vi brukar normalt ha några lediga högskoleplatser, men i år så är det faktiskt fullt på alla våra högskoleutbildningar, säger Ulrik Björck rektor på Campus Varberg.

– Konceptet här är efterfrågade utbildningar och jag tror att från att ha varit en relativt ny aktör, så börjar vi nu bli lite mer etablerade. Vårt varumärke börjar bli mer känt och förhoppningsvis så sprider sig ryktet om de utbildningar som vi ger här. Det tror jag kan ha påverkat till att det är så stort intresse till att plugga här.

I år räknar Campus Varberg med att runt 500 antagna studenter kommer börja till höstterminen. Förra året tog man in drygt 300 och en av anledningarna till att man kan ta emot ett större antal studenter i år är att skolan erbjuder fler yrkeshögskoleutbildningar. Och när det kommer till just de typerna av studier så finns det ett fåtal platser kvar, men på samtliga utbildningar så är det även så att reservlistorna är ovanligt långa i år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista