Sanna Ferdinandsson, Elin Rolfsson och Stina Karlsson. Foto: Henrik Martinell/Sveriges Radio
Halmstad

Cheerleadingen växer i Halmstad

"Nej, men då startar jag väl en förening"
12 min

I maj fick Halmstad sin första renodlade cheerleadingförening med ett lag som tävlar på seniornivå. I höst drar föreningen igång lag för gymnaster från nio år och uppåt.

– Det känns jätteroligt. Vi hoppas få ihop ett lag för barn mellan fem och åtta år också, men än så länge har vi inte tillräckligt många intresserade, säger Elin Rolfsson, grundare av West coast cheer athletes som föreningen heter.

För Elins del började cheerandet för ett tiotal år sedan när hon fortfarande bodde i Borås. Och när hon flyttade till Halmstad för tre år sedan konstaterade hon att om hon skulle fortsätta med sin träning var hon tvungen att ta tag i det själv - det fanns nämligen ingen organiserad träning i staden. Det började med en underavdelning till en gymnastikförening i stan, men nu står cheerleaderföreningen alltså för sig själv.

Therese Wahlgren
therese.wahlgren@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".