Linus Ask, Vallda tennisklubb, visar platsen för de nya utebanorna. Foto: Göran Frost/Sveriges Radio
Kungsbacka

Tennisklubben får inte borgen beviljad

2:10 min

Vallda tennisklubb har stött på problem i sitt försök att få bygga nya tennisbanor. Klubben får inte borgen beviljad av Kungsbacka kommun.

Intresset för tennis är stort och banorna skulle verkligen behövas, säger Linus Ask, tränare Vallda tennisklubb.

– Nu har vi tre inomhusbanor, och vi skulle kunna ha fler banor, men det finns ingen plats för det. Vi har sökt mark i många år och försökt att få nya utomhusbanor.


Nu har klubben träffat ett avtal med golfklubben för att kunna bygga fyra nya grusbanor. Men kostnaden på 3,5 miljoner kräver att klubben får ta ett lån. Och Kungsbacka kommun vill inte bevilja borgen eftersom klubbens inomhushall står på mark som de själva inte äger.

– Av någon anledning var det någon typ av policyfråga i kommunstyrelsen, säger Linus Ask i Vallda tennisklubb.

Klubben har hävdat att de faktiskt har intäkter genom sin idrottshall – en hall som kostar åtskilliga miljoner att bygga. Och klubben har endast fyra miljoner kronor i lån på hallen.

– Normalt sett är det en fullgod säkerhet.


Hur ska ni lösa det här nu?

– Det finns ju olika former av bidrag. Man får ju titta på privata alternativ på sikt om inte kommunen kan hjälpa till, säger Linus Ask, tränare Vallda tennisklubb.


Karin Ingströmer
karin.ingstromer@sverigesradio.se

Göran Frost
goran.frost@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista