Foto: Scanpix.
rodd

Svensson missar VM – nysatsar med Norge

3:02 min

Sveriges roddstjärna Frida Svensson saknas när VM sätter igång denna vecka i Sydkorea. Hon hade halsfluss när resan dit skulle ske. Nu nysatsar hon tillsammans med Norges landslag.

– Nu tänkte jag vuxet och coolt på att jag satsar mot nästa års VM i stället, säger Frida Svensson till Radiosporten.

– För ungefär tio dagar sedan skulle jag ha rest till Sydkorea. Men då hade jag halsfluss och penicillinet hjälpte inte, säger Frida Svensson till Radiosporten.

Även om hon skulle hinna bli frisk på plats i Sydkorea kände hon att prestationsnivån var alltför nedsatt för att det var värt att resa dit.

– Men hade det varit ett OS hade jag åkt. Nu tänkte jag vuxet och coolt på att jag satsar mot nästa års VM i stället, säger Svensson.

Då avgörs VM i Amsterdam i augusti. Det är en milstolpe på vägen mot OS i Rio de Janeiro som är det stora målet för den svenska VM-ettan i singelsculler 2010. När hon vann den guldmedaljen var hon den första svenska världsmästarinnan i rodd på 15 år.

Nytt är att Frida Svensson framöver ska träna ihop med Norges landslag.

– Ja, i och med att min förra tränare blivit  förbundskapten där så passar det bra. Jag ska vara med på deras olika läger och träna med dem i vardagen, säger Svensson som redan tidigare tränat mycket ihop med Norges stjärna Olaf Tufte.

De enda svenskar som tävlar i Sydkorea är paret i lättviktsdubbeln, Emma Fredh och Cecilia Lilja. De har gått till återkval i sin VM-tävling.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista