1 av 3
De nya lokalerna bakom Arlas mejeri där Absortech ska flytta in. Foto: Jennie Persson/Sveriges Radio.
2 av 3
Thomas Johansson i den blivande lagerlokalen. Foto: Jennie Persson/Sveriges Radio.
3 av 3
Företagsägaren Thomas Johansson visar avfuktaren som hängs upp i sjöcontainers. Foto: Jennie Persson/Sveriges Radio.
Falkenberg

Istället för ost – de tar över Arlas lokaler

"Har allt under samma tak"
1:38 min

Nu satsas det på ny verksamhet i Arlas gamla lokaler i Falkenberg. Det är företaget Absortech som håller till i Asige, som nu kommer slå sig ner i lokalerna där man tidigare utvecklade ost.

– Det stora är att vi håller på med en upphandling av ett nytt affärssystem. Istället för att våra dotterbolag har egna ekonomiavdelningar, så kommer vi centralisera allt till Falkenberg, säger Thomas Johansson som driver företaget Absortech.

Företaget arbetar med att säkra sjöcontainers från fukt. När containers skeppas över olika klimatzoner, gör temperaturskillnaderna att det blir mögelskador på förpackningar och livsmedelsprodukter och där har Absortech utvecklat en avfuktare som ska minska skadorna. 

Sedan starten i Asige 2001 har Absortech växt och är i dag globalt. Sedan något år tillbaka, har en extra finansiär gått in för att stötta, vilket har ökat behovet för en större lokal.

– Vi måste göra någonting, den sista tiden har vi varit på tok för trångbodda. Vi måste flytta till bättre lokaler, säger Thomas Johansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".