Foto: Bengt Karlsson/Sveriges Radio
Superettan

Varberg missade frilägen och kryssade

2:09 min

Varbergs Bois hade en trepoängare inom räckhåll i hemmamötet mot Degerfors, men missade tre klara frilägen och fick se Degerfors kvittera till 2-2 i slutet av matchen.

Det stod 1-1 i halvtid efter att Ibrahim Koroma gett Varberg ledningen i den 38:e minuten på en fin nick efter ett inlägg av Tommie Persson. Glädjen blev bara tre minuter lång, för Johan Bertilsson i Degerfors kvitterade strax efteråt till 1-1.

I början av andra halvlek höll sig Koroma framme igen, den här gången snyggt framspelad av Karl Söderström, och Bois ledde med 2-1, ett resultat som stod sig till slutminuterna av ordinarie tid, då Ferhad Ayaz kvitterade för Degerfors till 2-2, vilket blev slutresultat.

Varbergs Bois har all anledning att känna besvikelse över att det inte blev en trepoängare, för visst skulle hemmalaget avgjort på något av de frilägen man hade i andra halvlek. Vid ett tillfälle, när Degerfors tryckte på som mest, var tre Boisare ensamma mot August Strömberg, gästernas målvakt, utan att lyckas få in bollen i mål.

Drygt 2.000 åskådare såg matchen på Påskbergsvallen och fortfarande ligger Varberg, när nio omgångar återstår, precis över det nedre kvalstrecket.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista