1 av 2
Foto: Jonas Ekströmer/Scanpix
2 av 2
Ola-Conny diskades för dopning 1986. Foto: Skärmdump
Ullared

Ola-Conny diskad för dopning – spreds av Stefan Holm på Twitter

Ola-Conny Wallgren, som numera är riksbekant genom tv-programmet Ullared, har under dagen fått uppmärksamhet från oväntat håll. Friidrottaren Stefan Holm har lagt upp en bild på Twitter som visar att Ola-Conny diskades för dopning 1986.

Stefan Holm skrev på torsdagsmorgonen på internetsidan Twitter: "Det fanns en tid innan Ullared. Som kulstötare. Och dopad..." 

Publiceringen handlade om Ola-Conny och visade en bild där Ullaredsprofilen hade åkt fast för dopning som kulstötare 1986.

Bilden har spridits 78 gånger på Twitter och gillats av 28 personer.

– Jag har väl varit beredd på att det skulle kunna komma fram någon gång och har inga problem att berätta som det var. På ett sätt är det hedrande att just Stefan, som vunnit OS och som jag följt mycket, hittade det så det kom upp till ytan, säger Ola-Conny Wallgren till Hallands Nyheter.


Enligt honom själv berodde själva dopningen på ett misstag. Han var ofta sjuk i halsfluss och drack sin mammas lakritsrot- och kamomillte. Vad han inte visste var att det gav förshöjda testosteronvärden. Ola-Conny fick 18 månaders avstängning.

– Det var jobbigt, speciellt att stå emot alla frågor. Man var liksom dömd på förhand, när det handlar om dopning, alla tror det handlar om steroider, säger Ola-Conny till Hallands Nyheter.


Karin Ingströmer
karin.ingstromer@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista