Ledsna elever lämnar Lundsberg efter stängningsbeslutet. Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix
Kungsbacka

Kungsbacka välkomnar elever från Lundsberg

Kungsbacka kommun har tagit kontakt med elever som kommer från Kungsbacka och som gått på internatskolan Lundsberg som stängts av Skolinspektionen.

– Vi tycker det är viktigt att de känner sig välkomna och blir väl omhändertagna, säger Catarina Gustafsson, enhetschef på Kompetenscentrum, Gymnasie & Vuxenutbildning på kommunens hemsida.

De elever som är kommer från Kungsbacka kommun kommer att bli kontaktade av kommunens studie- och yrkesvägledare för att få information om vilka valmöjligheter eleverna har när det gäller val av fortsatta gymnasiestudier.

– Vi har varit i kontakt med både elever och föräldrar. Vi har informerat om att vi kommer erbjuda en oberoende vägledning till berörda elever samt utifrån deras behov finna en utbildningsplats som stämmer väl överens med elevens intresse. Eleverna kan välja skola ur hela Göteborgsområdets gymnasieutbud.


Nyheter P4 Halland
nyheter.halland@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista