Retorerna Tommy Fock och Tommy Persson med elever. Foto: Ann Jornéus/Sveriges Radio
Hylte

Betygstrenden vänder uppåt i kommunen

Niornas avgångsbetyg från Örnaskolan har påtagligt förbättrats det senaste året. Från en svensk bottennivå där bara 61 procent av niorna klarade godkänt i alla ämnen, har siffran stigit till 69 procent.

Det är resultatet av en mycket medveten satsning, säger Örnaskolans rektorer Tommy Fock och Tommy Persson.

– Eleverna får numera får mer individuellt stöd och uppmärksamhet och skolan har anställt resurslärare som arbetar riktat med enstaka elever i klasserna. Då handlar det om ett helhetsgrepp genom att hjälpa eleven med såväl inlärning, studieteknik som kunskapsutveckling, säger rektorn Tommy Persson.

– Dessutom har samarbetet stärkts mellan de olika stadierna i grundskolan för att bättre kunna följa elevernas utveckling. Även insatserna för invandrareleverna har individualiserats för att bättre kunna möta varje elevs kunskapsnivå och utbildningsbehov, betonar Tommy Fock, rektor på Örnaskolan i Hyltebruk.


Eleverna är också glada
när de positiva resultaten börjar visa sig.

– Det är på tiden, för det har varit trist och tufft att vara elev på Örnaskolan, säger elever på skolan.

– Stämningen har också blivit bättre och lärarna håller reda på hur det går för oss, säger Sira Steffens, elev på Örnaskolan i Hyltebruk.

                                                                                            Ann Jornéus
ann.jorneus@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista