Foto: Pontus Lundahl/Scanpix.
Fotboll

Storpublik kan bero på räknefel

"De har nog räknat både spelare och boskap"
4:19 min

Fotbollsklubben IFK Bänared spelar i division 6 mellersta Halland, och har ett publiksnitt på sina hemmamatcher på 425 personer. Det är 350 fler än det lag som har näst flest åskådare.

– Någon match har nog blivit lite felräknad, de har nog räknat in spelare på plan och boskap bland annat, vi brukar nog ha mellan 50 och 100 åskadare, säger Jonas Ekery, ordförande i klubben och målvakt i A-laget.

Men det är väl inte så dåligt det heller?

– För att vara en klubb som ligger i botten på division 6 så tycker vi att det är väldigt bra, men det är en klubb som ligger många varmt om hjärtat så det är inte så konstigt.

Publikrekordet på föreningens hemmaarena Bänaredsvallen är dock inte långt ifrån den något felaktiga siffran – någon gång på 1980-talet var det 360 personer som kollade på toppmötet mellan Bänared och Glommen, enligt Jonas Ekery.

– Det är ju en anrik klubb som alltid har slagits nere i de lägre divisionerna och egentligen inte har någora ambitioner på sportslig framgång utan snarare satsar på gemenskapen, och det gillar nog folk tror jag, förklarar Jonas Ekery att det är så många som trots allt bryr sig om den lilla föreningen.


Therese Wahlgren
therese.wahlgren@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".