Polisen är övertygad om att branden på Mats Magnussons båt var anlagd. Foto: Jennie Persson/Sveriges Radio.
Kungsbacka

Pyroman misstänks ligga bakom sex bränder

"Det är sorgligt, jag fick en chock"
1:35 min

Den misstänkta pyromanen i Kungsbacka fortsätter att skapa oro - för natten till söndagen brann ytterligare en båt upp. Det är en den tredje båtbranden på mindre än två månader och totalt den sjätte branden på samma tid.

Sedan i slutet av juli har det inträffat sex stycken bränder i centrala Kungsbacka  som polisen tror är anlagda. Två bilar, en byggnad och tre båtar har brunnit och rent geografiskt ser polisen ett samband i och med att bränderna har skett relativt nära varandra.

– Vi ser väldigt allvarligt på det här, säger närpolischef Christer Bartholdsson till P4 Halland och polisen har sedan några veckor tillbaka satt in extra resurser i form av volontärer som nattvandrar under helgerna.

Men natten till söndagen, skedde det igen. En båt, som låg förtöjd bakom Aranäsgymnasiet eldades upp och totalförstördes och många båtägare i Kungsbacka tar nu upp sina båtar i förtid på grund av oron över att de ska hända igen.

– Jag kunde inte ta in det, för jag visste inte om det var min båt. Sedan när jag såg att det var min båt - jag fick inte in det i huvudet ändå. Det tog några timmar. Man får ju en chock, säger Mats Magnusson som är ägare till den båt som brann upp i helgen.

Jennie Persson
jennie.persson@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".