Ulf Andersson, teaterchef på Halmstad teater. Foto: Ann Jornéus/Sveriges Radio
Halmstad

Halmstads Teaterhöst: Stand up och julkabaré

"Väldigt populärt och väldigt billigt att producera"
6:39 min

Nu drar hösten i gång på Halmstad Teater. Det kommer att bli hela 48 föreställningar av skiftande karaktär under de kommande fyra månaderna. Det börjar med stand Up och många akter består av en man på scen.

Jag tror inte att det går att utläsa en trend, utan det finns flera olika. Stand up är väldigt populärt och sen mot december är det flera julföreställningar, säger Ulf Andersson är teaterchef.

Något som däremot saknas är de stora teaterföreställningarna. Enligt Ulf Andersson handlar det om att föreställningarna ofta är knutna till en specifik teater.

– De stora teatrarna lämnar ofta inte sina hus med sina stora föreställningar utan de tänker att vi får åka dit.

I stället syns flera stand up-föreställningar på programmet.

– Dels är det väldigt populärt och dels är det väldigt billigt att producera. Så länge det är hög kvalitet på dem tycker jag att det är okej. Och de akterna är som sagt populära. De drar mycket folk.

Halmstads Teater gör även egna produktioner och arrangemang. Föreställningen Drömställe är ett familjearrangemang med Clowner utan gränser, där teatern försöker nå ny publik genom ett lågt biljettpris.

Teaterchefen och tillika regissören Ulf Andersson sätter även upp en egen julkabaré med lokala skådespelare, musiker och sångare; I väntan på tomten.


Ann Jornéus
ann.jorneus@sverigesradio.se

Karin Ingströmer
karin.ingstromer@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".