HBK:s annons i Hallndsposten. Foto: Sverigs Radio
Allsvenskan

HBK:s arenaförslag: "Fruktansvärt mycket pengar"

4:04 min

Tänk om, tänk rätt, tänk nytt! Det är rubriken för en helsideannons från Halmstads Bollklubbs styrelse i Hallandsposten i dag. Och det handlar såklart om en ny arena.

Klubben tycker inte att den diskuterade lösningen med en upprustning av Örjans vall är en hållbar lösning, utan vill se en ny arena på Sannarp.

– Genom att satsa de här 75 miljonerna säkrar vi fortsatt allsvenskt spel på arenan under förutsättning att HBK också är i den divisionen, säger Henrik Oretorp som är centerpartistiskt kommunråd och ordförande i kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott.


I annonsen menar Halmstads bollklubbs styrelse att en ny arena skulle vara bättre, rent ekonomiskt, trots att det skulle kosta cirka 200 miljoner att bygga nytt istället för att bygga om för 75 miljoner.

Detta eftersom pengarna inte räcker för att uppnå en önskvärd publikkapacitet och man menar dessutom att man då snart kommer tvingas till ytterligare investeringar längre fram.

– Det är såklart att en ny arena skapar nya möjligheter, men det kostar ändå så fruktansvärt mycket pengar. Vi politiker vill också ha allt nytt och fräscht, men vi har en ekonomi att förhålla oss till och försöker prioritera inom den. Och då är vi inte beredda att satsa de här pengarna på en ny arena utan är nöjda med 75-miljonerssatsningen på Örjansvall, säger Henrik Oretorp.


Karin Ingströmer
karin.ingstromer@sverigesradio.se

Puls i P4 Halland
puls.halland@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista