1 av 2
Foto: Lisa Mattsson/Sveriges Radio.
2 av 2
Holm

Ny anmälan om att barn ofredats

"Många känner oro"
1:31 min

Polisen i Halmstad har fått ytterligare en anmälan om att ett barn ofredats. Nu går Barn- och ungdomsförvaltningen ut med information där de uppmanar föräldrar att följa barnen till skolan.

 Ungefär klockan kvart i åtta i morse mötte hon enligt anmälan en grön bil, som stannade. Föraren, en man som ska ha varit maskerad, frågade om flickan ville följa med. Men flickan blev rädd och cyklade vidare.


Polisen har förhört flickan och knackat dörr i Holm i jakt på iakttagelser av bilen.

En grön bil förekommer också i en anmälan från en pojke som i måndags eftermiddag ska ha erbjudits skjuts utanför Wallbergsskolan, men i det fallet var mannen inte maskerad.

Därmed har fem incidenter där barn antastats på olika sätt anmält till polisen, som söker vittnen och iakttagelser.

Barn- och ungdomsförvaltningen uppmanar nu föräldrarna att följa barnen till skolan. Samtidigt ökar temporärt bland annat Holms skola, Sofiebergs skola och Stenstorps skola med två extra lärare.

I de fem anmälningarna skiljer sig signalementen åt och polisen tor inte att det rör sig om samma gärningsman i de olika anmälningarna. Richard Mortenlind på Barn- och ungdomsförvaltningen menar att de måste ta händelserna på högsta allvar.

– Många föräldrar känner av oron, och vi måste tro på våra elever, säger Richard Mortenlind, chef på Barn- och ungdomsförvaltningen.


Nyheter P4 Halland
nyheter.halland@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".