Pär-Magnus Almquist, som med sitt bolag nu ger ekonomiskt stöd till biografen i Falkenberg. Foto: Jennie Persson/Sveriges Radio.
Falkenberg

Stadsbiografen räddas av ekonomiskt stöd

1:30 min

Nu väcks stadsbion i Falkenberg till liv igen. Och det är Pär-Magnus Almquist, som har tillbringat många somrar i Falkenberg, som nu går in och stöttar ekonomiskt.

För 30 år sedan startade Pär-Magnus Almquist och hans kollega ett bolag som driver en mindre biografkedja och nu blir det alltså möjligt för stadsbion i Falkenberg att fortsätta att visa film, tack var deras ekonomiska stöd.

Biografen i Falkenberg har under hela året kämpat med ekonomin, men i våras kom beslutet att det inte fanns tillräckligt med pengar för att kunna finansiera den nya digitala tekniken. Nu kommer biografen finansieras av statligt stöd, bidrag från kommunen och Pär-Magnus Almquist bolag. 

– Det är väldigt naturligt, i och med att jag bor i Falkenberg och driver mitt företag härifrån 3 månader om året på sommaren så är man ajour med allt som händer i närområdet. Och det är roligt att hålla på med bio och nu har vi det som yrke, så då är det ju roligt om det yppar sig några nya möjligheter, säger Pär-Magnus Almquist.

Om drygt en månad ska biografen börja visa film igen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista