1 av 2
Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix
2 av 2
Den 17 april 2012 krockade ett tåg och en personbil i Horredstrakten. Personen i bilen var vid medvetande när han fördes till sjukhus. Foto: Björn Larsson Rosvall/Scanpix
VARBERG

En allvarligt skadad i krock mellan tåg och bil

En man i 20-årsåldern skadades allvarligt i samband med en trafikolycka mellan ett tåg och en personbil vid en oövervakad järnvägsövergång i Jonsjö mellan Veddige och Horred på torsdagskvällen.

Mannen fördes med ambulanshelikopter till Sahlgrenska sjukhuset i Västra Götaland. Enligt vittnesuppgifter inträffade olyckan när mannen skulle vända med sin bil i anslutning till övergången. Han ska då ha kört upp på spåret samtidigt som ett tåg kom, och tåget kolliderade med bilens motorhuv.

Olyckan inträffade vid 19-tiden och räddningstjänst, ambulans och polis var på plats.

– Riksväg 41 har varit avstängd under räddningsarbetet, men öppnades sedan, säger Anders Nordlund, ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Halland.

Ombord på tåget fanns mellan 25 och 35 passagerare, men det finns inga uppgifter om att någon annan än bilföraren kom till fysisk skada under olyckan.

Regionaltågen på sträckan Borås-Varberg ställdes in under kvällen och ersattes med bussar, uppger Västtrafik. Fem passagerartåg berördes av stoppet, men vid halv tio på kvällen var sträckan öppen för tågtrafik igen.

Olyckan ska nu utredas, uppger Jonas Bengtsson vid Trafikverkets pressjour.

– Vi undersöker en massa saker när vi utreder olyckor, och den tekniska delen är en del, säger Jonas Bengtsson.

Även polisen har påbörjat en utredning för att utreda olyckan.

Hör av dig till oss!

Ska alla järnvägsöverfarter ha bommar? Eller ska bilisterna bli mer uppmärksamma? Vad har du för erfarenheter? Ring Publikredaktören på 035-172784 eller kommentera artikeln!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista