1 av 2
Brolyft i Halmstad. Foto: Göran Frost/Sveriges Radio
2 av 2
Tom Persson och Janne Nordström från Vinbergs mekaniska med de sista detaljerna inför lyftet på lördag kväll foto: Göran Frost/Sveriges Radio
Halmstad

Nu är det dags för brolyft igen

1:10 min

På lördag kväll är det dags för ett brolyft i Halmstad igen. En 40 meter lång cykelbro, byggd i Vinberg utanför Falkenberg, ska sättas på plats över järnvägen vid Wrangelsro. I en andra etapp lite senare blir det också en bro över E6:an.

Allt fler halmstadbor arbetar ute vid Kårarp och Wrangelsro - och därför har arbete inletts med att få en cykelväg dit ut. Samtidigt kan man hänga fjärrvämrerör under cykelbroarna och på så sätt komma undan att behöva gräva ner dessa under motor- och järnväg.

Lördagens lyft innebär att det blir stopp i tågtrafiken, men annars är det inte någon komplicerad historia enligt Mikael Wallin, projektledare vid teknik- och fritidsförvaltningen i Halmstad.

– Om allt går som det ska egentligen själva brolyftet bara hålla på en kvart, tjugo minuter.

Eftersom strömmen stängs av i samband med brolyftet kan inte några tåg passera förbi just då.

– Nej, då är det mellan sex på kvällen och fram till elva på söndag förmiddag som vi har tågstopp och däremellan har vi tänkt att göra det.

När det gäller cykelbanan dröjer det innan den är klar i sin helhet, bortåt tre år säger Mikael Vallin.


Göran Frost
goran.frost@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista