Foto: Bertil Ericson/Scanpix
Laholm

66-åring hotade att skjuta poliser i ansiktet

En 66-årig man från Laholms kommun döms till villkorlig dom och dagsböter efter att ha gjort våldsamt motstånd mot två kvinnliga poliser samt hotat dem i samband med ett gripande.


Det var i maj förra året som polisen hade fått uppgifter om att mannen hade misshandlat en kvinna i en bostad, där det enligt tipset skulle finnas fyra till fem personer samt vapen.

Poliserna tog sig till adressen och inväntade mannen bakom ett buskage. När mannen dök upp var han enligt poliserna hotfull och berusad. De satte händfängsel på honom, men han krängde med kroppen och sparkade.


Dessutom hotade han att döda dem. Till en av poliserna utdelade han hot om att skjuta henne i ansiktet med en älgstudsare och förklarade att han var en bra skytt och att skulle minnas hennes ansikte.

Han ska även ha sagt att han ägde en slaktarkniv som ville skära henne med i ansiktet.


Tingsrätten anser att polisernas uppgifter är trovärdiga och detaljerade och dömer mannen för våldsamt motstånd, hot mot tjänsteman och brott mot vapenlagen. Det sistnämnda för att mannen ägde hagelpatroner utan ha rätt till det.

Mannen har tidigare dömts för misshandel och förekommer under flera avsnitt i belastningregistret. Men med hänsyn till mannens ålder och det faktum att det var lång tid sedan han dömdes för brott döms han till villkorlig dom och dagsböter.


Karin Ingströmer
karin.ingstromer@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista