Många lockades till premiären för Familjefesten./ Foto: SR Halland
Halmstad

Solig premiär för Familjefest

1:31 min

Teater, musik och sång. Måleri, drejning och sagor, dockverkstad och drakbygge.

Det var mycket som rymdes i Folkparken i Halmstad på lördagseftermiddagen, när familjefesten hölls för första gången.

Solskensvärme strömmade över alla stora och små besökare i Kulturhuset och gamla folkparken på premiären.

Björn Kleinhenz, barnkultursekreterare på kommunen, höll i arrangemanget.

– Tanken är att samla så mycket folk som möjligt på en massa roliga aktiviteter och göra saker enkla, lustiga och tillgängliga. Och jag tycker vi har lyckats över förväntan. Vi hade som mål att få 1000 besökare och när vi nu är halvvägs genom dagen är här mer än 2000 redan.

Men det var inte en dyr och kostsam fest.

– Inte speciellt, jag tror att vi fått ut väldigt mycket för pengarna. Små mysiga föreningar som hjälper till, så står vi för materialet. Jag tycker att det har varit en väldigt skön kollektiv känsla och många som inte har jobbat ihop tidigare har lärt känna varandra nu, menar Björn Kleinhenz.

En av besökarna var Silvia Jenderhag, mamma till Elin, Filip och minstingen Louise och alla trivdes i solskenet.

-- Jajamen, varmt och skönt. Och det är mycket bra aktiviteter för mindre barn, tyckte Silva Jenderhag. Och Elin, som är nio och Louise, knappt tre, hade fått måla på riktigt staffli.

Men kan välja mellan alla aktiviteterna?

-- Ja det kan man. Man går runt och ser vad som passar och gör lite allt möjligt. Och det är fantastiskt att allt är gratis. Och glassen var inte dyr heller, 30 kronor för tre glassar, jag höll på att dö av förvåning, skrattade Silvia Jenderhag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista