Polismannen skrev nedsättande kommentarer om en berusad 17-åring. Foto: Bildmontage
Halmstad

Polis hånade 17-åring på Facebook

Riksenheten för polismål utreder om en polis i Halmstad gjort sig skyldig till tjänstefel efter att ha skrivit nedsättande kommentarer om en 17-åring. Polisen ska ha beskrivit 17-åringen som en "snorunge" som fick "tugga asfalt".

Inlägget skrevs på polismannens privata Facebookkonto.


Polisen raljerade över hur en 17-åring visade ”ett finger” för polisen, försvann iväg på en cykelbana och en stund senare fångades för rattfylla.

Kommentarerna ska ha gillats av flera av kollegor. Vid ett tidigare tillfälle ska polismannen ha skrivit ut efternamnet på en dömd brottsling. Hallandspolisen har nu lagt ut information om polisens värdegrund på nätet, skriver Hallandsposten.


Enligt en skärmdump som Hallandsposten har publicerat på sin webb skrev mannen följande på sin privata Facebook-sida.

"En 17-åring snorunge gjorde vår natt… Vi fick ”ett finger” när han drog in på den smala cykelbanan med moppen… Och han var borta… Trodde han ja! Nä nä nä… Ca 10 min senare tuggade han asfalt! Och blåste kort därpå en Grov RF! God natt!"Nyheter P4 Halland
nyheter.halland@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista