Foto: Pontus Lundahl/Scanpix.
Laholm

Nya lägenheter till Skummeslöv

Två olika byggprojekt kommer att ge Skummeslöv och Skummeslövsstrand i Laholm drygt 60 nya lägenheter nästa år och året därefter.

Eftersom bristen på hyreslägenheter är stor i kommunen tror inte kommunstyrelsens ordförande Thomas Jönsson (M) att det blir svårt att hitta hyresgäster. Tvärtom.

 – Vi är övertygade om att vi har ett område som är så attraktivt att bosätta sig i så vi tror att det är möjligt att fylla lägenheterna, säger han till P4 Halland.

I Skummeslöv ska Laholmshem, enligt planerna, bygga SABO:s koncepthus. Det är hyreshus som ser likadana ut oavsett var i Sverige de byggs och dessutom till ett fast pris och en i förväg bestämd hyra.

 – Vi ville prova konceptet och det föll väl ut, säger Thomas Jönsson

I Skummeslövsstrand är det ett privat byggföretag som ska bygga både där och i Våxtorp. Men här är det villkorat så att byggföretaget inte får börja bygga i Skummeslövsstrand förrän bygget i Våxtorp har startat.

Halmstad fick sina första SABO-hus färdiga i somras.

Lars Salomonsson
lars.salomonsson@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista