AP Photo/Kevin P. Casey
Halmstad

Fredrik Ljungberg gör comeback på Örjans vall

5:27 min

Nu på söndag spelas en lite speciell match på Örjans vall i Halmstad. Det är före detta HBK-spelaren Fredrik Ljungberg som har dragit ihop guldlaget från 1997.

Som HBK-sponsor fick Fredrik Ljungberg ombedd att hitta på något som skulle kunna dra in pengar till klubben. Då föddes idén om en välgörenhetsmatch. Och nu på söndag möts "Team Freddie", med spelare från guldlaget 1997 och ett ihopplockat kändislag.

– Det är klart att det ska bli roligt. Det var längesen sist. Halmstad var ju mitt hem från att jag var fem till jag var 20 år, säger Fredrik Ljungberg i intervjun med P4 Morgon Halland.

Vad tror du har förändrats?

– Jag har blivit mycket långsammare och mycket äldre, säger Ljungberg och skrattar till.

Det är 15 år sedan Ferdrik Ljungberg senast spelade på Örjans vall. Och det verkar vara ett stort intresse inför välgörenhetsmatchen där Halmstads genom tiderna mest framgångsrika spelare gör comeback på Örjans vall.

– Det har gått jättebra, rent sponsormässigt. Och vi har slutsålt på sittplats. Det känns jättekul att det är sånt intresse.

I ditt lag "Team Freddie", vem tror du är mest vältränad?

– "Turbo" kan man tänka sig är rätt vältränad, men det är bara en känsla jag har.


P4 Morgon Halland
p4halland@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista