Valförrättarna Annika Röllike, Eva Abrahamssom och Barbro Marcusson. Foto: Jennie Persson/Sveriges Radio.
Halmstad

Många röstar kyrkligt i Steninge

1:40 min

I dag är det dags att välja de som ska styra och bestämma i de Svenska kyrkorna. I Steninge, utanför Halmstad, hade man förra gången stiftets näst högsta valdeltagande.

 – Vi kan väl hoppas att 30 procent kommer att rösta i dag, säger valförrättaren Barbro Marcusson när dörrarna öppnades till vallokalen i Sockenstugan tidigt på söndagen.

Vid förra kyrkovalet hade Steninge församling ett valdeltagande på drygt 23 procent, vilket innebar att de hade näst högst valdeltagande i Göteborgs stift.

Birgitta Bengtsson som bor i Steninge och som kom för att rösta i dag säger att kyrkan spelar en viktig roll.
– Jag tycker att kyrkan är viktig i vårt samhälle och gör mycket nytta för oss medborgare. Att det är så många som röstar i Steninge beror på att vi har en bra verksamhet och att det finns ett stort intresse i församlingen, säger Birgitta Bengtsson.

– Jag tycker att det är min medborgerliga plikt att visa vad jag tycker och jag kan inte ställa krav på andra om jag inte visat min egen åsikt, säger Ola Bengtsson från Steninge som kom för att lägga sin röst.

Jennie Persson
jennie.persson@sverigesradio.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista